Penproducts.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK

Allmänna villkor och tjänster.

Hur handlar jag på PEN Products?

Hos oss kan du handla på flera olika sätt. Det smidigaste är att du lägger din order via vår webbshop på www.penproducts.se, men vill du hellre ringa in din order så går det alldeles utmärkt. Kanske är det något du undrar över som du vill ha svar på. Vi finns på plats alla vardagar mellan 08.00-17.00. Du kan också maila oss dygnet runt på order@penproducts.se.

Lägsta orderbelopp?

Lägsta orderbelopp för order som läggs i vår webbshop är 1500kr (exkl. moms och frakt). För order under 1500kr (exkl. moms och frakt) måste du ringa in din order och i vissa fall kan vi behöva lägga på en miljöavgift om 175kr om ordern understiger 1500kr.

Ordererkännande

Efter att ordern registrerats skickas ett ordererkännande ut till kunden. Det är kundens ansvar att kontrollera så att detta stämmer överens med vad kunden beställt samt att fakturerings och leveransadress stämmer. Skulle något avvika måste detta återkopplas till PEN Products omgående för att undvika returkostnader eller kostnad för felleveranser. Eventuell annullering av order är endast möjlig i vissa fall och avgifter kan tillkomma. Meddela PEN Products så snart som möjligt om ni önskar annullera er order.

När får jag min vara och hur?

Många av våra varor som lagerförs i Sverige och skickas inom 1-4 arbetsdagar. Vissa artiklar tillverkas efter beställning och i dessa fall kan leveranstiden bli längre. Våra leveranstider gäller för leveranser i Sverige. För leveranser utanför Sverige, vänligen kontakta någon av våra säljare. Saknar du information kring leveranstider? Kontakta oss på logistik@penproducts.se eller 0470 199 20

Leverans?

Vi levererar varje produkt så fort som möjligt, därför kan din order delas upp i flera leveranser. Vi använder oss av olika transportörer och leverans sker vardagar mellan 07.00-17.00. Leveransen aviseras inte. Finns det inte alltid bemanning under dessa tider på leveransadressen ber vi dig uppge detta vid ordern så lägger vi på en avisering. Alla leveranser sker till gatuplan, vi kan dock hjälpa till med inbärning om detta anges vid order. Ta kontakt med någon av våra säljare så hjälper vi dig med en offert på detta.

Vad ska du tänka på när du tar emot din order/leverans?

Kontrollera alltid ditt gods!

Vid mottagande av leverans måste eventuella synliga fraktskador på varan/godset eller emballage noteras på fraktsedeln eller i handscanner som chauffören har med sig. Om ingen notering av synliga fraktskador görs vi mottagandet kan PEN Products tyvärr inte ansvara för leveransskador. Synliga och dolda skador måste anmälas till PEN Products inom 5 dagar från mottagandet. Reklamation görs på www.penproducts.se/reklamation eller till logistik@penproducts.se. I reklamationen ska bilder på varan/godset och emballage bifogas som syrker skador som anmäls. PEN Products frånsäger sig allt ansvar för leveransfel om ovanstående kriterier inte uppfylls vid reklamationen.

Vart vänder jag mig om något har gått fel?

Transportskador

Synliga transportskador måste noteras direkt på chaufförens handscanner eller på fraktsedel. Synliga OCH dolda transportskador måste anmälas till PEN Products inom 5 dagar. Fraktsedelsnummer eller ordernummer skall kunna anges. Skadat gods och emballage måste sparas för att besiktning ska kunna genomföras. Ta kontakt via telefon 0470 199 20 eller e-post: logistik@penproducts.se
Reklamation görs på www.penproducts.se/reklamation eller till logistik@penproducts.se. I reklamationen ska bilder på varan/godset och emballage bifogas som syrker skador som anmäls.

Måttavvikelser

Det kan förekomma differenser på +/-10% för de i katalogen angivna måtten i cl/ml och cm/mm.

Garanti

Alla våra priser anges exkl. moms. Vi reserverar oss för eventuella skriv-/tryckfel, slutförsäljning samt att produkter kan utgå ur sortimentet. Vi förbehåller oss rätten att ändra avtalade priser vid kraftigt stigande råvarukostnader eller valutasvängningar, där ändringar i växelkurser påverkar våra inköpskostnader. Priset får höjas med ett belopp som motsvarar den kostnadsökning som skett på grund av ändrade växelkurser. Underrättelse till kund ska ske så snart som möjligt.

Betalningsvillkor

Betalning mot faktura med 10 dagar netto. Moms tillkommer med 25% på samtliga priser. Vi utför sedvanlig kreditupplysning på samtliga kunder. Efter förfallodatum debiteras dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Montering

Vi hjälper självklart till med montering. Begär separat offert på detta. Delar av våra produkter kräver montering.

Reklamation & Returer

Alla reklamationer ska anmälas till PEN Products inom 5 dagar efter leverans. Produkter får endast returneras efter överenskommelse med PEN Products. Om PEN Products godkänner returen debiteras en returavgift på 20 % av fakturerat belopp samt returfrakt. Specialbeställda och kundanpassade produkter får ej returneras. Om köparen önskar annullera en order efter det att ordererkännande upprättats är det endast möjligt om varan ej börjat tillverkas eller transporterats.

Reservationer

PEN Products reserveras sig för eventuella tryckfel, såsom priser eller annat fel. Färgnyanser kan skilja sig i trycksak och på hemsidan från den faktiska produkten. Vi förbehåller oss rätten till prisändringar, samt felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll.